Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

"Transfomers : Dark of the Moon" Review

Τέσσερα χρόνια αφότου η πρώτη ταινία Transformers έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως, και ακριβώς δύο χρόνια υστέρα από την τεράστια και επίσης οικονομική επιτυχία του Transformers : Revenge of The Fallen, το τρίτο και τελευταίο μέρος με υπότιτλο Dark of The Moon έκανε ντεμπούτο αυτήν την εβδομάδα στους περισσότερους κινηματογράφους της Αμερικής και της Ευρώπης.

Ύστερα από το μετριότατο, από όλες τις απόψεις, δεύτερο μέρος της τριλογίας, οι απαιτήσεις ήταν υψηλές για το επερχόμενο φινάλε. Το σενάριο της ταινίας, συνδέεται με αληθινά γεγονότα, εμπλουτισμένα φυσικά με τόνους pummaro και αμέτρητη φαντασία. Αυτά τα γεγονότα αναφέρονται στην αποστολή του Apollo 11 στην Σελήνη το 1969 και με την ,μυστική πάντα, εύρεση εξωγήινης ζωής στην επιφάνεια της. Κρυμμένο για πάνω από 40 χρόνια, το μυστήριο αυτό έρχεται στην επιφάνεια σε μια περίοδο οπού η Αμερική συνεργάζεται με την ομάδα των Autobots. Ελπίζοντας ότι η ανακάλυψη αυτή δεν είναι παρά ένα σημάδι ζωής από τον πλανήτη τους Cybertron , ο Optimus Prime και τα Autobots σπεύδουν να το εξερευνήσουν. Αυτό που βρίσκουν θαμμένο στο φεγγάρι αρχικά φαντάζει το κλειδί για να καταστρέψουν τους Decepticons και να φέρουν την ειρήνη στον πλανήτη μας, αλλά πότε τα πράγματα ήταν τόσο εύκολα από το πρώτο μισάωρο της ταινίας? Τελικά η ανακάλυψη των Autobots δεν είναι παρά το όπλο καταστροφής της γης και με την βοήθεια των ανθρώπων αποστολή τους, η διάσωση της. Παράλληλα παρακολουθούμε και την εξέλιξη της ζωής του Sam και της κοπέλας του (αχ..) μέχρι την σύντομη σύνδεση τους με τα πρόσφατα γεγονότα. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η πορεία του σεναρίου με αρκετές ανατροπές, μια πιο ήπια και σοβαρή ιστορία από αυτήν της δεύτερης ταινίας αλλά σίγουρα όχι του επίπεδο της πρώτης.

 Αυτό που ακολουθεί στην επόμενη μία ώρα προβολής είναι σκηνές ακατάπαυστης δράσης και περιπέτειας για την σωτηρία του πλανήτη σε συνδιασμό με πόζες, μαλλί κομμωτηρίου, εφαρμοστό τζίν και δωδεκάποντα της κοπέλας του Sam. Τα οπτικά και ηχητικά εφέ που μας προσφέρουν οι κορυφαίοι του χώρου Michael Bay και Steven Spielberg είναι κάτι παραπάνω από χορταστικά, ενώ οι μάχες μεταξύ των θανάσιμων εχθρών Autobots και Decepticons στην κατεστραμμένη πόλη του Chicago προκαλούν με την λεπτομερή τελειότητα τους, προσθέτοντας το Transformers : Dark of The Moon στην λίστα με τις πιο εντυπωσιακές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Το trailer της ταινίας :

3 σχόλια :