Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

"Super 8" Review


Με σεναριογράφο και σκηνοθέτη τον J.J Abrams (LOST, Armageddon) και με υπεύθυνο παραγωγής τον απτόητο Steven Spielberg το Super 8 είναι εκ γενετής μια ταινία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Το Super 8 εξιστορεί γεγονότα που παίρνουν μέρος το καλοκαίρι του 1979 σε μία μικρή πόλη του Ohio και χαρακτηρίζεται καθαρά από στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου (αλίμονο, J.J Abrams είναι αυτός). Βασίζεται σε ένα χιλιοειπωμένο και πλέον κουραστικό σενάριο με πρωταγωνιστές πέντε νεαρά παιδία που έτυχε να βρίσκονται στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή, καθώς πάνω στην προσπάθεια τους να τραβήξουν την δικιά τους ταινία τρόμου γίνονται μάρτυρες μίας καταστροφικής σύγκρουσης ενός τρένου που μετέφερε φορτίο της Αμερικάνικης αεροπορίας. Αφού ορκίζονται να μην αναφέρουν τίποτα για το τι πραγματικά είδαν εκείνη την νύχτα συνεχίζουν κανονικά την ζωή τους ώσπου γεγονότα πέρα από τα φυσιολογικά αρχίζουν και πλήττουν όλη την πόλη. Ο μικρός Joe και η παρέα του γρήγορα καταλαβαίνουν ότι αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαία αλλά συνδέονται άμεσα με το δυστύχημα που έζησαν πριν λίγες μέρες. Η ιστορία εξελίσσεται με αρκετά έντονο ρυθμό αλλά το τι πραγματικά βρίσκεται πίσω από όλα αυτά παραμένει άγνωστο μέχρι τις τελευταίες σκηνές, ακόμα και αν δεν υπήρχε άνθρωπος στην αίθουσα που να μην το είχε ήδη καταλάβει.

 Η πορεία του σεναρίου είναι αναμενόμενη και δεν εντυπωσιάζει παρά ελάχιστα, ενώ οι ερμηνείες των παιδιών και η ανταπόκριση τους στον ρόλο που τους δόθηκε ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της ταινίας. Η υποκριτικές ικανότητες τους κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και να μας κάνουν να ξεχάσουμε το μονότονο σενάριο δίνοντας πραγματικό νόημα και αξία στους χαρακτήρες. Επίσης δεν έλειψαν οι σκηνές χαράς, συγκίνησης και ανακούφισης που μας χάρισαν τα νεαρά ταλέντα κάνοντας τους ενήλικες συμπρωταγωνιστές τους να φαίνονται κυριολεκτικά σαν γλάστρες. Τέλος τα οπτικά εφέ στις σκηνές δράσης ήταν ικανοποιητικά ενώ τα ηχητικά εφέ και το soundtrack της ταινίας κινούνταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.


5 σχόλια :

  1. Όντως, αυτό που άξιζε περισσότεορο στο Super 8 ήταν οι πραγματικά αξιόλογες ερμηνείες των μικρών πρωταγωνιστών. Κατά τα άλλα δυστυχώς η ταινία παραμένει κατά την γνώμη μου μια μετριότατη προσπάθεια να συνεχιστεί το μυστήριο της εξωγήινης ζωής σε μια εποχή που τα κοριτσάκια είναι ερωτευμένα με βρυκόλακες και τα αγοράκια ονειρεύονται να ήταν σαν τον Harry Potter. Ο Steven Spielberg θεωρείται πλέον από αρκετούς παλιομοδήτικος, αν όχι ξεπερασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eee oxi kai xeperasmenos re anwnimee kane esu sta oneira ektos apto na oneireuesai tsontes tetoies tainies kai kariera sto sinema pou xei kanei o tipos kai ela vres me meta....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. san foro timis kanan tin tainia gia autou tou eidous tis palies tainies.. oxi prospatheia na sunexistei mpla mpla pou les

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σε παρακαλέσω να ρίξεις λίγο τους τόνους φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή