Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"127 Hours" Review


Με πρωταγωνιστή τον James Franco (Spiderman) και στον ρόλο του σκηνοθέτη άλλα και συγγραφέα τον Danny Boyle (Slumdog Millionaire,28 Days Later), η ταινία 127 ώρες παίρνει ένα καλό προβάδισμα προς την επιτυχία, παρόλο που η ιστορία αυτούσια εξιστορεί ένα δράμα που δύσκολα θα τραβούσε την προσοχή του μέσου θεατή.

Το έργο βασίζεται σε μια σειρά από αληθινά γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα, βασίζεται στον αγώνα του ορειβάτη Aron Ralston για την επιβίωση.  Η αγάπη του Aron για την ορειβασία και την περιπέτεια τον οδηγεί για ένα Σαββατοκύριακο στα έρημα φαράγγια της Γιούτα χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν συγγενή η γνωστό για τον προορισμό του. Εκεί, ύστερα από ένα ατύχημα, βρίσκεται πολύ σύντομα παγιδευμένος από ένα βράχο που πέφτει στο χέρι του. Ο τίτλος της ταινίας παίρνει το όνομα του από τις ώρες που ο Αrον παλεύει για να κρατηθεί στην ζωή. Τις 5 αυτές μέρες , οι σκέψεις του ταξιδεύουν σε φίλους, οικογένεια, εραστές , καθώς και στις πιο έντονες αναμνήσεις που στιγμάτισαν την ζωή του. Η αγωνία και το συναισθηματικό βασανιστήριο που παραδίδει η ιστορία αγγίζουν επικίνδυνα τον θεατή, ενώ η κούραση που προκύπτει από ταινίες ίδιου περιεχομένου με έναν μόνο πρωταγωνιστή απουσιάζει πλήρως.  Η ταινία αναγκάζει το κοινό να αγωνιά μέχρι τελευταία στιγμή για την σωτηρία του Αrον ενώ ο μόνος λόγος να αποχωρίσει κάποιος από την αίθουσα θα ήταν λόγω κάποιων σκηνών αποκρουστικού και υπερβολικά ρεαλιστικού θεάματος.

Η ταινία προσφέρει ένα βαρύ και έντονο θέαμα και δικαίως κινείται σε οσκαρικά επίπεδα. Τέλος η ερμηνεία του James Franco είναι αξέχαστη, και σίγουρα η καλύτερη της μέχρι στιγμής καριέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου