Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

"Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" Review


Ύστερα από έντεκα χρόνια και εφτά εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες, έρχεται το φινάλε της ιστορίας με την οποία μεγάλωσε μία γενιά παιδιών. Η ώρα της προβολής φτάνει και όλοι ελπίζουν πως το δεύτερο μισό της έβδομης ταινίας θα συνεχίσει στο επίπεδου του πρώτου τμήματος δίνοντας ένα εντυπωσιακό τέλος στην περιπέτεια του Χάρι Πότερ. Όμως δυστυχώς, ο David Yates (σκηνοθέτης των τεσσάρων τελευταίων), δεν θα μπορούσε να μην επαναφέρει μερικά από τα άσχημα στοιχεία της πέμπτης και έκτης ταινίας.

Η αρχή της ταινίας φαίνεται να ικανοποιεί της ελπίδες των θεατών συνεχίζοντας ακριβώς από το σημείο που είχε σταματήσει η προηγούμενη και αδράζοντας την ευκαιρία να προβάλει το εκπληκτικό ταλέντο της Helena Bonham Carter μέσω της μεταμόρφωσης της Ερμιόνης σε Μπέλατριξ. Η υπόθεση συνεχίζει σε έντονο ρυθμό με αποκορύφωση την έλευση του Χάρι στο Χόγκουαρτς και την αποχώρηση του Σνέιπ. Σε αυτό το σημείο, το Χόγκουαρτς ετοιμάζεται να δείξει όλη τη δύναμη του σε αντίθεση δυστυχώς με τους συντελεστές της ταινίας, η οποία παίρνει μια καθοδική πορεία με αρκετούς βασικούς να μην καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ρόλων τους. Η αναμενόμενα τραγική ερμηνεία του Daniel Radcliffe, ο οποίος ακόμα και στις πιο έντονες στιγμές της ταινίες έδινε μια αίσθηση αδιαφορίας αδυνατώντας να βγάλει και το ελάχιστο συναίσθημα, δεν θα αρκούσε για να χαλάσει η ταινία αν ήταν το μόνο πρόβλημα. Όμως σε συνδυασμό με αρκετά άλλα λάθη, όπως ο απότομος θάνατος της Μπέλατριξ (η οποία γενικά συμμετείχε ελάχιστα), ο θάνατος του Βόλντεμορτ που διαλύθηκε σε χαρτάκια και ο τρόπος που έφυγαν οι Μαλφόι, είναι τα στοιχεία που καθιστούν την ταινία πολύ κατώτερη της προηγούμενης.

Παρόλ' αυτά, οι εισπράξεις της ταινίας έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ αφού έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια στις κατηγορίες midnight show, single-day και opening weekend ξεπερνώντας τα Eclipse, New Moon και Dark Knight που κατείχαν τα αντίστοιχα ρεκόρ μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου