Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

"The Hangover Part II" Review


Σύμφωνα με μετρήσεις από μεγάλα site που ασχολούνται με τον κινηματογράφο,μία από πιο δημοφιλής και οικονομικά επιτυχημένες ταινίες του 2009 ήταν με αρκετή διαφορά το The Hangover. Η πρώτη ταινία είχε ένα πρωτότυπο και αρκετά ελκυστικό σενάριο που σε συνδυασμό με τους διασκεδαστικούς χαρακτήρες και την υπερβολική δόση γέλιου δημιούργησαν μία, αν μη τι άλλο, εκρηκτική συνταγή.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους και αφού η παρέα δεν έχει κρατήσει τόσο στενή επαφή, έρχεται η στιγμή ένα ακόμα μέλος  της «αγέλης» να εγκαταλείψει την εργένικη ζωή και να παντρευτεί την Ταϊλανδέζα αρραβωνιαστικιά του. Φοβισμένος ότι μπορεί να συμβεί κάποιο παρόμοιο ακραίο γεγονός , όπως στην πρώτη ταινία, ο Στού (Ed Helms) διστάζει να καλέσει τα φιλαράκια του στον γάμο του στην Ταϊλάνδη αλλά σύντομα οι τύψεις του αλλάζουν γνώμη. Η ταινία βρίσκει γρήγορα τους πρωταγωνιστές να ξυπνάνε στην πόλη Μπάνγκοκ , μια τεράστια και επικίνδυνη για τα αμερικάνικα δεδομένα πόλη, με προσωρινή απώλεια μνήμης. Μην έχοντας την παραμικρή ιδέα για τα καμώματα τους την προηγούμενη νύχτα, συνειδητοποιούν ότι ο μικρός αδελφός της νύφης δεν βρίσκεται μαζί τους όπως θυμόντουσαν, αλλά αγνοείται στην γιγαντιαία αυτή πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Η υπόθεση εξελίσσεται γύρω από την προσπάθεια των ηρώων να βρουν τον χαμένο φίλο τους και να προλάβουν να φτάσουν στην ώρα τους για το γάμο, μια ιστορία υπερβολικά γνωστή και επαναλαμβανόμενη σε όσους έχουν παρακολουθήσει και την προηγούμενη ταινία.

Με ένα αρκετά όμοιο σενάριο και σχεδόν ίδιο cast ηθοποιών κανείς δεν θα περίμενε κάτι περισσότερο από την μετριότητα, αλλά παρ όλα αυτά το The Hangover Part 2 καταφέρνει να συνεισφέρει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, διασκέδαση και χιούμορ, προσφέροντας δύο ώρες άφθονου γέλιου. Βασιζόμενο κυριολεκτικά πάνω στην υπερβολή και προσθέτοντας συνεχώς στοιχεία που μπορούν να κάνουν την περιπέτεια ακόμα πιο τρελή (από μαιμούδες drug dealer μέχρι μουγκούς μοναχούς) η ταινία δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από άτομα που ψάχνουν μια ταινία, όχι για να συγκινηθούν και να προβληματιστούν, αλλά να γελάσουν με την ψυχή τους.



2 σχόλια :

  1. Θα συμφωνισω στα περισσότερα σημεία με την κριτική, αλλά αυτό που δε μου άρεσε τόσο ήταν κάποια επαναλαμβανόμενα κλισέ αστεία που επικεντρώνονταν στον Γαλυφιανάκη. Σε γενικές γραμμές πάντως ήταν μια πολύ ευχάριστη ταινία, η οποία ως αντάξια συνέχεια της προηγούμενης (υπήρξαν κάποιες απαραίτητες αντιγραφές για την ανάγκη του σεναρίου), μας χάρισε ένα πολύ όμορφο βράδυ.. περιμένουμε hangover 3 με ίσως κάτι διαφορετικό...
    P.S. η σύζυγος του Στου είναι πανέμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hangover 3 mikonos aplaa!! ma isa isa pou ta ''klise'' tou galifianaki pou les itan ta mona pou kratisan ti deuteri tainia kai den xantakwthike kai apo tous theates(giati apo kritikous an mi ti allo vuthistike:P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή