Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Murder By Numbers" Review


Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Sandra Bullock, Ben Chaplin, Michael Pitt και Ryan Gosling σε νεαρή ηλικία. Το Murder By Numbers είναι μια ταινία που βασίζεται στην γνωστή ιστορία δυο φοιτητών της Νομικής του Σικάγου του Leopold και του Loeb, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν το «τέλειο έγκλημα» σκοτώνοντας τον 14χρονο Robert Franks.Έτσι και στη ταινία ο Richard ένας εύπορος και διάσημος μαθητής του λυκείου σχεδιάζει μαζί με τον συμμαθητή του Justin το τέλειο φόνο σκοτώνοντας μια γυναίκα και ενοχοποιώντας τον επιστάτη του σχολείου του. Την υπόθεση αναλαμβάνει η (Cassie Mayweather)  Sandra Bullock  η οποία υποδύεται επιτυχώς την ντετέκτιβ για ακόμη μια φορά στη διάρκεια της κινηματογραφικής της καριέρας. Μόνο που ο συγκεκριμένος φόνος της γίνεται εμμονή καθώς της θυμίζει τραυματικά γεγονότα από την μαθητική της ζωή, γεγονότα που δεν θα σας αποκαλύψω καθώς έχουν μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της ιστορίας.

Το Murder by numbers  είναι ένα καλοφτιαγμένο σκηνοθετικά ψυχολογικό θρίλερ το οποίο σε κρατάει σε αγωνία όχι τόσο για το ποιος είναι ο δολοφόνος αλλά για τον τρόπο που έγινε η δολοφονία ή αλλιώς ο «τέλειος» φόνος. Όλη η ταινία είναι ένας αγώνας δρόμου αναζήτησης στοιχείων που ενοχοποιούν τους δύο πανέξυπνους μαθητές σε μια προσπάθεια της ντετέκτιβ να κρατήσει τον εαυτό της απασχολημένο και μακριά από τις κακές αναμνήσεις. Είναι ενδιαφέρον το πώς μέσα από αυτήν την υπόθεση η νεαρή αστυνομικός προσπαθεί να εξιλεωθεί για όλα αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Παράλληλα μεταξύ της Sandra Bullock  και του βοηθού της Sam Kennedy εξελίσσεται μια ρομαντική σχέση μέσα από τη οποία γνωρίζουμε καλύτερα την δραματική ιστορία της ντετέκτιβ.

Μπορεί να μην φτάνει σε επίπεδο τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ, είναι όμως μια ταινία που σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς δικά σου σενάρια, σου διεγείρει τη περιέργεια και σου δημιουργεί ερωτήματα για τη ψυχολογία του ανθρώπου. Ταυτόχρονα παρατηρούμε τη συμπεριφορά δύο πλουσιόπαιδων που βρίσκουν έναν «ανώμαλο» τρόπο να διασκεδάσουν. Κάτι που ξεκινούν για πλάκα όπως είναι φυσικό τελικά καταλήγει εναντίον τους σε σημείο να αμφισβητήσει ο ένας τον άλλον. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

2 σχόλια :

  1. "Ταυτόχρονα παρατηρούμε τη συμπεριφορά δύο πλουσιόπαιδων που βρίσκουν έναν «ανώμαλο» τρόπο να διασκεδάσουν."
    Mono mia prwtogomena polis tha mporouse na paratirisei tetoio pragma

    ΑπάντησηΔιαγραφή